86 sqm

Heartland Resort Living @ Punggol Walk

Project Details
Location:
Punggol Walk, Singapore
Site Area:
86 sqm
Client & Brief
For this young couple, returning home means entering their own personal sanctuary.

The challenge was to re-create a sense of resort living in a small four-room HDB apartment, while balancing out the practicalities of everyday life.
What We Did
Working with any small spaces always requires extra sensitivity. To help the owners re-create a resort ambience, our first priority was to work in several wooden ceiling beams, while avoiding any issues with wiring or shadows.

An earthy colour palette and minimalist furnishings helped complete the look.

More importantly, we wanted to empower the owners to maintain the peacefulness of their home in the long-term. Understanding their long-term personal needs, we proposed to remove one of the walls to maximise bedroom space and potentially fit in a baby cot. The final design includes various space- saving solutions, including a TV feature wall that seamlessly double ups as a cabinet (a great talking point when their friends come to visit!)